Sörélesztõkrémes spárga
Hozzávalók:
1-2 csomag spárga
1 nagy fej hagyma
1 pohár őrölt napraforgómag
3 evőkanál sörélesztőpehely
só, szerencsendió, bors
A krémhez egy nagy fej hagymát megdinsztelünk kevés vízen. Amikor már üveges, hozzáteszünk egy pohár megőrölt napraforgómagot. Kicsit (1-2 perc) együtt pirítjuk, majd 1 dl vizet öntünk hozzá. Sóval, borssal és szerencsendióval ízesítjük. Megvárjuk, míg elfőzi a vizét (kb. 5 perc), és amikor krémsajt sűrűségűvé válik, hozzáadunk 3 evőkanál sörélesztőpelyhet. Már így is fogyasztható lenne, de érdemes turmixgépben/botmixerrel krémesre keverni.
A spárgát 8-10 perc alatt sós vízben puhára főzzük, és melegen tálaljuk.