Sárgabarackos-csokis süti
Hozzávalók:
1 üveg sárgabaracklekvár (ideális esetben házi, cukormentes)
1 bögre zabpehely
1 bögre rizspehely
fél bögre ét- vagy tejcsokoládé-darabkák
A hozzávalókat összekeverjük, majd hagyjuk állni 10-15 percig, hogy felszívják magukat a pelyhek/összeérjen a keverék. Ezután vagy tetszőleges formába (pl. muffin, formált szilikon, stb.) öntjük a keveréket, vagy sütőpapírra is kanalazhatuk azt, kis gombócokat formálva. Kb. 20-25 perc alatt sütjük készre 180 fokon.
Fontos! Kihűlés után érdemes csak kivenni a formákból, mivel ameddig forró, könnyen szétesik, utána viszont puha és szaftos marad.
Gyerekeknek is bátran készíthetjük, osztatlan sikert szokott aratni... :)