Paprikakrémleves
A nyomott, esős őszi napokon igazán jól esik ez az illatos, szívet melengető krémleves...
Hozzávalók (2 főre):
10-12 db paprika (vegyes színű ideális)
2-3 db paradicsom
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek bazsalikom
1 ek majoranna
1 kk kakukkfű
1 kk indiai fűszerkeverék (opcionális)
só, egy csipet fehérbors
A paprikákat kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felvágjuk, hagymát is felkockázzuk. A zöldségeket a fokhagymával és a fűszerekkel együtt, egy nagy lábosban (fedél alatt) két bögre vízzel egészen puhára pároljuk (kb. 20-30 perc). Ezután összeturmixoljuk botmixerrel vagy turmixgépben.
Házi teljes kiőrlésű kenyérrel, pirítóssal, wasa szeletekkel vagy ropogós rozstallérral tálalva önmagában, főételként is megállja a helyét.