Õszi szilvás chutney

Nincs is jobb dolog, mint az őszt egy forró, fűszeres chutneyval köszönteni...


Előkészítés: kb. 5 perc
Főzési idő: 45 perc

Hozzávalók:
40 dkg szilva
2 nagy fej (kb.20 dkg) vöröshagyma
2 dl (nem fekete) gyümölcstea (fahéjas almatea)
1 nagy púpos evőkanál madras curry fűszerkeverék (koriander, kurkuma, chili, musár, rómaikömény, bors, görögszéna, fokhagyma, só, édeskömény)
3 evőkanál házi (lehetőleg cukormentes) szilva, körte vagy vegyes lekvár

Elkészítés:
Lefőzünk egy adag teát és ameddig állni hagyjuk, a szilvákat negyedeljük, a hagymákat pedig félbevágjuk és felszeleteljük. Minden hozzávalót egybeöntünk és 45 percen keresztül lassú tűzön forralunk, ameddig a víz el nem fő és sűrű nem lesz a chutney.

Fantasztikus őszi illata lesz a konyhának! Befőttesüvegben is eltehetjük, de hamar elfogy :)


Fogyasztását ajánljuk...
Például reggeli kásákhoz, de ehetjük remek köretek kiegészítéseként is, például rizs, bulgur, quinoa vagy édesburgonya mellé. Mi puliszkával is nagyon szeretjük!

Népszerű bejegyzések